Nationale hypotheek garantie

Bij het kopen van een huis heeft het kiezen voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in de hypotheek meerdere voordelen. Ten eerste krijgt u van de hypotheekbank een korting op de rente. Het tweede voordeel is nog veel belangrijker, het is namelijk een vangnet voor het geval u niet meer aan uw financiële verplichtingen kunt voldoen.

Voor extra zekerheid

Banken geven een korting op hypotheken met NHG omdat ze bij deze hypotheken een kleiner risico lopen. In het geval de huiseigenaar niet meer kan voldoen aan de betalingsverplichtingen door bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of echtscheiding, kan er onder voorwaarden een kwijtschelding volgen van de restschulden na verkoop.

De sleutels geven

Wat zijn de voorwaarden voor een hypotheek met NHG?

In 2024 bedraagt de maximale waarde woning € 435.000,-. Gaat u verbouwen? Dan mag de waarde na de verbouwingen niet meer dan € 435.000,- bedragen.
Voor het treffen van energiebesparende voorzieningen kunt u zelfs tot € 461.100,- lenen (6% boven de kostengrens), mits het extra bedrag volledig wordt besteed aan de energiebesparende voorzieningen. Een lening met NHG is ook mogelijk wanneer u uw bestaande lening wenst te verhogen voor bijvoorbeeld een verbouwing. Indien de woningwaarde boven € 435.000 in dit geval uitkomt, kunt u alsnog voor de verhoging de lening met NHG afsluiten in het geval dat de lening onder deze kostengrens blijft.

Wat zijn de kosten van NHG?

U betaalt voor NHG eenmalig een premie van 0,6% over de totale lening. Omdat de NHG premie aftrekbaar is van de belasting en u met NHG vaak een lagere rente betaalt, heeft u deze kosten meestal snel terugverdiend. Wij zorgen voor het aanvragen van de NHG. Ook bij het oversluiten van uw hypotheek is het mogelijk om te kiezen voor NHG. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Vrijblijvend een afspraak

Vrijblijvend een gesprek met een hypotheekadviseurs? Dat kan! De koffie staat voor u klaar.