nieuws

De gemeente  Echt-Susteren en gemeente Maasgouw hebben de Starterslening vanaf 1 januari 2021 verruimd. De maximale koopsom van een bestaande woning en nieuwbouwwoning is verhoogd naar € 225.000. Ook de maximale hoogte van de Starterslening is verhoogd naar € 45.000.

Wat houdt een starterslening in?

De Starterslening is een extra lening, bovenop de hypotheek. Deze lening overbrugt het verschil tussen de aankoopprijs van de woning en de maximale hypotheek. Deze lening verstrekt de gemeente samen met  de provincie Limburg. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) voert de regeling uit. Om deze regeling uit te voeren heeft SVn een toewijzing van de gemeente nodig.

 

Wie komt in aanmerking voor de starterslening?

Om voor de Starterslening in aanmerking te komen moet je voldoen aan een aantal voorwaarden.

Zo moet het gaat om je eerste koopwoning en daarnaast dient de gemeente waar jij gaat wonen ook deze lening aan te bieden. Aanvullend sluit je de hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

 

Wil jij alle regels met betrekking tot de Starterslening weten? Neem dan contact met ons op voor het plannen van een vrijblijvend oriëntatiegesprek.